Geplaatst op

De geschiedenis van een auto

De geschiedenis van een auto

De geschiedenis van een auto kan van groot belang zijn om te weten. Wanneer? Bijvoorbeeld als je van plan bent om deze auto, die er ontzettend aantrekkelijk uitziet, te kopen.

Als mogelijke nieuwe eigenaar weet je verder natuurlijk helemaal niets van de auto, en je hoopt dan ook maar dat de verkoper, de eigenaar of de handelaar, de geschiedenis weet en dan ook nog eens eerlijk wil vertellen.

Op dat moment, en dan toch ook wel het liefst voordat je de auto koopt, wil je graag weten of het voertuig ooit schade heeft gehad en natuurlijk ook of het onderhoud altijd goed en op tijd is uitgevoerd.

Zeg maar dat je het liefste wilt kunnen afwegen of het geplande onderhoud en de mogelijke vervanging die je moet gaan doen overeenkomen voor de leeftijd, het aantal gereden kilometers, en f je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je de auto zou kopen.

Dat is misschien bij nieuwe auto’s een minder groot probleem, maar bij auto’s van enkele jaren of een groot aantal kilometers zou je dat graag vooraf willen weten.

De kenteken check

De kenteken check, die je hierboven ook van dit voertuig kunt aanvragen door simpelweg het kenteken in te typen en op Enter te drukken, laat weliswaar iets van het voertuig zien maar geen verleden.

Je kunt daar prima mee bekijken wat het gewicht van het voertuig is, of wanneer de apk weer verlengd moet worden. De geschiedenis van de betreffende auto krijg je daarmee niet te zien.

Dit kun je wel opvragen bij de aanvullende check, die op onze site vanuit de gratis kenteken check kunt opvragen.

Geschiedenis van een auto opvragen

Je vult het kenteken van de betreffende auto in op het blanco nummerbord hierboven. Je kunt daarbij gewoon de letters en cijfers van het kenteken intypen. Daarna druk je op de Entertoets, of klikt op “CHECK KENTEKEN”.

Je wordt nu naar de gratis kenteken check van het opgevraagde kenteken gebracht.

Je kunt nu de gratis gegevens van het voertuig bekijken.

Hierin zie je een aantal keren op een groen vlakje het woord “Opvragen” staan. Dit is onder andere voor Kilometerstand, Huidige waarde, Aantal eigenaren.

Daarnaast zie je het groene vlakje nog staan bij Schade verleden en Vervangen onderdelen APK. Dit heeft direct te maken met de geschiedenis van de auto, en daarmee kun je het simpel opvragen.

Klik je hierop dan wordt je verder gestuurd naar onze partner waar je in een schermpje komt waarmee je het volgende kunt opvragen:

  • Basisrapport – Hetzelfde als de gratis kenteken check (gratis).
  • Schaderapport – Het schade verleden en Vervangen onderdelen APK. Dit is waarnaar je op zoek was, de geschiedenis van deze auto (Kosten € 10,00).
  • Tellerrapport – Is er misschien gemanipuleerd met de kilometerstand (Kosten € 6,00)?
  • Eigenaren – Het aantal vorige eigenaren van het voertuig (Kosten € 5,00).
  • Chassisnummer – Is alles in orde met betrekking tot het chassisnummer, of is de auto misschien gestolen (Kosten € 3,00)

Je ziet, het is misschien niet gratis zoals de basis kenteken check, maar voor die paar euro kun je heel simpel controleren of alles in orde is voor je deze auto koopt.

Beter immers een paar euro extra uitgeven dan straks de kat in de zak kopen.

Geplaatst op

Kilometerstand controleren

kilometerstand controleren

De kilometerstand is natuurlijk in een perfecte wereld nooit onderwerp van discussie of onenigheid. Helaas leven we niet in een perfecte wereld, hoewel je er natuurlijk wel bij moet vertellen dat bij de meeste 2e hands auto’s niets aan de hand is met de kilometerstand.

Helaas komt het toch wel vaker voor dat er met de kilometerstand gesjoemeld is. We bedoelen hier natuurlijk het terugdraaien van de kilometerstand zodat bij verkoop van het voertuig, want het betreft niet alleen auto’s maar bijvoorbeeld ook motoren, de prijs hoger gemaakt kan zijn.

Verder lezen Kilometerstand controleren
Geplaatst op

Eigenaren controle

Eigenaren Controle

Een tweedehands auto kopen is natuurlijk iets dat op zich erg makkelijk lijkt, en vooral ls je blindelings vertrouwen hebt in de verkoper.

De auto ziet er netjes uit, geen zichtbare schade en slechts een paar kleine krasjes. De prijs is wel wat hoog, maar gezien de toestand van de auto lijkt je dat wel een goede koop.

Op moment dat wij dit soort gesprekken met verkopers van auto’s horen, gaan onze haren al recht overeind staan.

Verder lezen Eigenaren controle
Geplaatst op

CO2 uitstoot

co2 uitstoot auto

De CO2 uitstoot is natuurlijk de laate jaren een nog groter probleem geworden dan het voorheen al was. En dat is ook van toepassing op gemotoriseerde vertuigen, want dergelijke voertuigen zijn een onderdeel van het probleem omdat deze veel CO2 uitstoten.

We gaan hier natuurlijk ook niet een discussie aan over de zin of de onzin van maatregelen om de CO2 uitstoot van motorvoertuigen te verminderen.

Verder lezen CO2 uitstoot
Geplaatst op

Schadecheck

SchadeCheck

Je hebt een leuke tweede hands auto zien staan, maar je wilt er wel eerst wat meer van weten. En dat natuurlijk van een onafhankelijke bron.

Dan begin je natuurlijk met de gratis kenteken check, die je hier linksboven helemaal gratis kunt opvragen. Daartoe type je hier linksboven het kenteken in en je drukt op Enter.

Alle beschikbare informatie betreffende dit kenteken wordt op opgehaald en overzichtelijk op het scherm getoond.

In deze gratis kenteken check zie je een aantal keer de term “Schade verleden Opvragen”. Door hier op te klikken kun van dit voertuig een schadecheck opvragen.

Verder lezen Schadecheck