Kenteken Check

Gratis Kenteken Check

De gratis kenteken check, een gratis en veilige manier om meer te weten te komen over een auto of een ander gemotoriseerd voertuig.

Dat is vooral van belang als je een tweedehands auto wilt kopen, en je hebt zelf niet veel verstand van dit soort voertuigen. Met de gratis kentekencheck kun je bekijken os de verkoper wel helemaal eerlijk is.

Bovendien kun je, tegen betaling van een paar Euro, nog veel meer informatie bekijken. Dan kom je wat informatie betreft op hetzelfde niveau als de verkoper van het betreffende voertuig. Niemand kan je op dat moment nog wat wijs maken, en je kunt veilig e betreffende auto kopen. Of niet natuurlijk als blijkt uit de gegevens dat de verkoper niet helemaal eerlijk is, en er iets niet in orde is met het voertuig.

En dat is natuurlijk fijn, want helaas worden er nog steeds voertuigen verkocht waar van alles en nog wat mis mee is.

Altijd een gratis kenteken check doen voor aankoop

Natuurlijk kun je er van uitgaan dat de meeste verkopers van een auto of een ander voertuig eerlijk zijn. Maar waarom zou je het risico nemen? Je wilt immers geen kant in een zak kopen, maar nog enkele jaren met de nieuwe tweedehands auto vooruit kunnen. Je hebt er niet aan dat het voertuig veel reparaties nodig heeft, of toch niet dat voertuig blijkt te zijn dat de verkoper je heeft doen geloven.

Doe daarom altijd een gratis kenteken check. Het opvragen van de basisinformatie, die ook nog eens direct van de Rijksdienst voor het Wegverkeer afkomstig is, kost immers helemaal niets. Daarna kun je altijd nog, bijvorbeeld als je nog vragen hebt of het toch niet helemaal vertrouwd, een extra betaalde check doen, dus bijvoorbeeld het schadeverleden, het aantal vorige eigenaren, NAP check, enzovoorts. Dat kost via ons slechts  vanaf een paar euro tot een paar tientjes.

En wil je, bijvoorbeeld omdat je deze auto wel mooi en fijn lijkt, meer gegevens, dan hoef je daar slechts een paar Euro voor betalen.

Op deze manier kun je zelfs het schadeverleden te weten komen. Daaraan kun je precies zien wat er in het verleden met het voertuig is gebeurt, en welke onder delen precies vervangen zijn. Zo kun je dus ook op een hele simpele wijze zien of de auto al een keer in een ongeluk verwikkeld is geweest, en vooral hoe groot de schade was.

Niemand wil immers een voertuig kopen waar een dusdanig grote schade aan is geweest dat dit het rijden met de nieuwe tweedehands auto beïnvloed?

Overigens die kenteken check kun je links hierboven doen. Simpel het kenteken intikken, en op “Check Kenteken” klikken. Direct haalt ons systeem de basis gratis ketneken check gegevens op. Je krijgt nu een overzicht van alle bekende gratis gegevens. Wil je ook bepaalde betaalde checks opvragen, kun je dat in dit overzicht aangeven. Je klikt daartoe simpel op datgene dat je wilt kopen, en dat wordt vervolgens via onze partner afgerekend en de gegevens worden daarna zichtbaar gemaakt.

Veilig een nieuwe tweedehands auto kopen

Koop dus gerust een nieuwe tweedehands auto, maar controleer altijd minstens aan de hand van de gratis kenteken check de voertuiggegevens. En blijkt daar niets mee aan de hand te zijn kun je nog de betaalde gegevens opvragen. Je kunt immers beter het zekere voor het onzekere nemen. Zo weet je zeker dat de aankoop geen weggegooid geld is, en kan je volop genieten van je nieuwe auto. Of natuurlijk motor, busje, bestelbus, vrachtwagen, en ga zo maar door. Want op deze manier kun je de voertuiggegevens opvragen van alle voertuigen die in Nederland een kenteken hebben.

En als die paar Euro een miskoop kunnen voorkomen, dan ben je daar vanzelfsprekend erg blij mee dat je die paar Euro hebt uitgegeven. Helaas komt het nog steeds voor dat bijvoorbeeld de kilometerstand terug gedraaid is, om maar een voorbeeldje te noemen.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love