2e Hands Auto Kopen

2e Hands auto kopen

Een 2e Hands auto kopen lijkt op zich een hele simpele klus. Je hoeft immers alleen maar te kijken of de auto die je gevonden hebt er goed uitziet, en of de auto motorisch nog goed is. En dat vanzelfsprekend binnen jouw budget.

Heb je veel budget kun je een wat duurdere uitvoering kopen, bij minder budget zal het uiterlijk misschien wat minder belangrijk zijn.

De meeste kopers hebben hele simpele eisen. Je moet immers nog eens aantal jaren met de nieuwe auto kunnen doen, zonder dat er te snel te veel kosten aan moeten worden uitgegeven. Dat wil zeggen, afhankelijk van het aantal kilometers dat je wilt gaan rijden met het voertuig, niet meer onderhoud dan gebruikelijk voor dit type van deze leeftijd.

Maar goed, de verkoper weet vast wel hoe de staat van de auto is, of er schade is gewest, en wat je bij de volgende algemene periodieke keuring allemaal moet gaan vervangen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat alle verkopers van 2e hands auto’s ook altijd volledig eerlijk zijn.

Dus je kunt met een gerust hart de auto kopen die je graag wilt hebben, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er niet mis is met het voertuig, of er te snel te veel kosten naar boven komen bij het voertuig.

Veilig een 2e hands auto kopen

In onze wereld zal dit doorgaans natuurlijk inderdaad het geval zijn. Meestal kun je immers de verkoper inderdaad vertrouwen, maar helaas niet altijd. En helaas weten we ook niet wanneer een verkoper wel te vertrouwen is, en wanneer niet. Dat bordje hangt immers de verkoper niet om de nek.

Dus kunnen we maar beter gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Dat doen we bij het kopen van een nieuwe 2e hands auto bijvoorbeeld met het doen van een gratis kentekencheck, en desnoods nog met het opvragen van extra gegevens die je voor een klein bedrag kunt kopen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld het schadeverleden, waarmee je kunt laten controleren of er al eens bij het betreffende voertuig een grote schade is geweest, wat we overigens kunnen zien aan bijvoorbeeld de gekochte en verwerkte onderdelen van dit voertuig.

Een 2e hands auto kopen moet een goede ervaring worden, want je koopt een voertuig waar je de komende jaren veel plezier aan hoopt te hebben. Daarom heb je eerst gezocht naar juist dit type en dit model van dit merk. Je wilt immers graag deze auto kopen. En dus kun je beter vooraf door een geheel onafhankelijke test laten bekijken of het betreffende voertuig inderdaad zo goed is als de verkoper zegt. Is dit voertuig inderdaad het voertuig dat je wilt kopen, dan kun je daar heel tevreden mee zijn.

Blijkt uit de kenteken check en eventueel de extra gegevens dat het voertuig niet helemaal dat is wat de verkoper zei, ben je overigens ook erg blij dat je de gegevens hebt opgevraagd. Alleen dat omdat je het voertuig niet hebt gekocht, of misschien tegen een lagere prijs.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love