Geplaatst op

De RDW voertuiggegevens online opvragen

De RDW voertuiggegevens online opvragen

De RDW voertuiggegevens online opvragen. Het eerste waar je misschien aan denkt als je de titel leest, is “wat zijn dat en hoe kan ik ze online opvragen?” Maak je geen zorgen, want je bent niet de enige met deze vragen.

Wat zijn RDW voertuiggegevens?

RDW voertuiggegevens zijn de officiële gegevens van een bepaald voertuig dat geregistreerd is in Nederland. Deze informatie wordt bijgehouden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Nederlandse overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het Nederlandse kentekenregister.

De voertuiggegevens bevatten belangrijke informatie zoals:

 • Het type en de merk van het voertuig
 • De datum van eerste toelating (de datum waarop het voertuig voor het eerst in gebruik is genomen)
 • De APK-vervaldatum (de datum waarop het voertuig opnieuw moet worden gekeurd)
 • Technische specificaties zoals gewicht, afmetingen, motorvermogen en brandstoftype
 • Informatie over eventuele WOK-meldingen (Wachten Op Keuren, wat betekent dat het voertuig niet mag rijden tot het opnieuw is gekeurd en goedgekeurd door de RDW na een ongeval of andere serieuze problemen)

Deze gegevens zijn van belang voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld bij de koop of verkoop van een voertuig, voor verzekeringen, of om de status en geschiedenis van een voertuig te controleren. De RDW voertuiggegevens zijn gratis online op te vragen door op deze site bovenin het lege kenteken een geldig kenteken in te typen en op Enter te drukke.

Waarom wil je de voertuiggegevens opvragen?

Het is simpel, het online opvragen is als een detective zijn die een mysterie oplost. Je krijgt belangrijke informatie over een kenteken, zoals de APK-vervaldatum, de dag van eerste toelating, het voertuigsoort, en meer.

Je vraagt je misschien af hoe je dit moet doen. Het is eigenlijk heel eenvoudig.

De eerste stap om de gegevens op te vragen is door boven in het oranje vakje van het kenteken een geldig Nederlands kenteken in te typen, en vervolgens op Enter te drukken.officiële website van RDW te gaan.

Je krijgt dan een lijst met alle gegevens van het voertuig dat bij het kenteken hoort.

Wat kun je doen met deze informatie?

Je hebt nu een schat aan informatie over een bepaald kenteken. Wat kun je er nu mee doen?

De APK-vervaldatum controleren

Je kunt de APK-vervaldatum controleren om er zeker van te zijn dat het voertuig geeurd is, en dus legaal op de weg mag rijden.

De voertuiggeschiedenis achterhalen

Het achterhalen van de voertuiggeschiedenis kan belangrijke inzichten geven over de staat en het verleden van een auto. Dit is vooral belangrijk wanneer je overweegt om een tweedehands auto te kopen. Met de RDW voertuiggegevens kun je verschillende aspecten van de voertuiggeschiedenis te weten komen. Maar, de gratis kenteken check is hierin wat beperkt, Daarom bieden wij voor een aantal belangrijke informatie een extra check, die betaald moet worden, en veel meer informatie bekend maakt. De prijzen variëren van een paar euro tot enkele tientjes.

De voertuigspecificaties controleren

De voertuigspecificaties geven je een diepgaand inzicht in de technische aspecten van het voertuig. Ze zijn cruciaal als je overweegt een tweedehands auto te kopen, of gewoon meer wilt weten over je huidige voertuig. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke specificaties die je kunt vinden in de RDW voertuiggegevens:

 1. Motorvermogen en -type
  Dit geeft je informatie over de grootte en het type van de motor, het vermogen en het soort brandstof dat het voertuig gebruikt.
 2. Gewicht en afmetingen
  Hier vind je gegevens over het ledig gewicht, het laadvermogen, en de totale lengte, breedte en hoogte van het voertuig.
 3. Emissieniveau
  Dit geeft je informatie over de milieu-impact van het voertuig, voornamelijk op het gebied van CO2-uitstoot.
 4. Verbruik
  De RDW registreert het brandstofverbruik van het voertuig in verschillende omstandigheden: stad, snelweg en gecombineerd.
 5. Prestaties
  De RDW geeft informatie over de maximale snelheid en de acceleratie van het voertuig (van 0 naar 100 km/u).
 6. APK-vervaldatum
  De datum waarop het voertuig opnieuw gekeurd moet worden.

Het hebben van deze informatie kan een groot verschil maken in je beslissing om een auto te kopen of niet. Het kan je ook helpen bij het onderhoud en het in goede staat houden van je huidige auto. Door de RDW voertuiggegevens te raadplegen, heb je alle informatie die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love