Geplaatst op

De geschiedenis van een auto

De geschiedenis van een auto

De geschiedenis van een auto kan van groot belang zijn om te weten. Wanneer? Bijvoorbeeld als je van plan bent om deze auto, die er ontzettend aantrekkelijk uitziet, te kopen.

Als mogelijke nieuwe eigenaar weet je verder natuurlijk helemaal niets van de auto, en je hoopt dan ook maar dat de verkoper, de eigenaar of de handelaar, de geschiedenis weet en dan ook nog eens eerlijk wil vertellen.

Op dat moment, en dan toch ook wel het liefst voordat je de auto koopt, wil je graag weten of het voertuig ooit schade heeft gehad en natuurlijk ook of het onderhoud altijd goed en op tijd is uitgevoerd.

Zeg maar dat je het liefste wilt kunnen afwegen of het geplande onderhoud en de mogelijke vervanging die je moet gaan doen overeenkomen voor de leeftijd, het aantal gereden kilometers, en f je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je de auto zou kopen.

Dat is misschien bij nieuwe auto’s een minder groot probleem, maar bij auto’s van enkele jaren of een groot aantal kilometers zou je dat graag vooraf willen weten.

De kenteken check

De kenteken check, die je hierboven ook van dit voertuig kunt aanvragen door simpelweg het kenteken in te typen en op Enter te drukken, laat weliswaar iets van het voertuig zien maar geen verleden.

Je kunt daar prima mee bekijken wat het gewicht van het voertuig is, of wanneer de apk weer verlengd moet worden. De geschiedenis van de betreffende auto krijg je daarmee niet te zien.

Dit kun je wel opvragen bij de aanvullende check, die op onze site vanuit de gratis kenteken check kunt opvragen.

Geschiedenis van een auto opvragen

Je vult het kenteken van de betreffende auto in op het blanco nummerbord hierboven. Je kunt daarbij gewoon de letters en cijfers van het kenteken intypen. Daarna druk je op de Entertoets, of klikt op “CHECK KENTEKEN”.

Je wordt nu naar de gratis kenteken check van het opgevraagde kenteken gebracht.

Je kunt nu de gratis gegevens van het voertuig bekijken.

Hierin zie je een aantal keren op een groen vlakje het woord “Opvragen” staan. Dit is onder andere voor Kilometerstand, Huidige waarde, Aantal eigenaren.

Daarnaast zie je het groene vlakje nog staan bij Schade verleden en Vervangen onderdelen APK. Dit heeft direct te maken met de geschiedenis van de auto, en daarmee kun je het simpel opvragen.

Klik je hierop dan wordt je verder gestuurd naar onze partner waar je in een schermpje komt waarmee je het volgende kunt opvragen:

  • Basisrapport – Hetzelfde als de gratis kenteken check (gratis).
  • Schaderapport – Het schade verleden en Vervangen onderdelen APK. Dit is waarnaar je op zoek was, de geschiedenis van deze auto (Kosten € 10,00).
  • Tellerrapport – Is er misschien gemanipuleerd met de kilometerstand (Kosten € 6,00)?
  • Eigenaren – Het aantal vorige eigenaren van het voertuig (Kosten € 5,00).
  • Chassisnummer – Is alles in orde met betrekking tot het chassisnummer, of is de auto misschien gestolen (Kosten € 3,00)

Je ziet, het is misschien niet gratis zoals de basis kenteken check, maar voor die paar euro kun je heel simpel controleren of alles in orde is voor je deze auto koopt.

Beter immers een paar euro extra uitgeven dan straks de kat in de zak kopen.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love