Geplaatst op

De 7 populairste occasions

De 7 populairste occasions

Sommige occasions zijn zeer gewild en gaan als warme broodjes op wielen over de toonbank. Het lijkt alsof iedereen voor die types tweedehands auto’s warm loopt. Maar wat zijn de populairste occasions in Nederland? Hieronder een overzicht van de 7 populairste tweedehands auto’s, waar niet per se naar het aantal verkochte modellen is gekeken, maar hoe snel ze weer worden verkocht. Geen ocassion vliegt zo snel de deur uit als onderstaand zevental.

1. Volkswagen Golf

Het gezin wordt vaak genoemd als de hoeksteen van de samenleving. In dat zelfde perspectief kan de Volkswagen Golf worden gezien als de hoeksteen van elk gezin. Een Golf is niet te groot, niet te klein en bovendien handig in gebruik. Daarnaast is het verkrijgbaar in diverse heel veel verschillende versies. Sportief, klassiek, analoog, piepjong, digitaal, elektrisch, zeer betaalbaar of alle luxe die je je maar kunt bedenken. Voor jong en oud is er altijd wel een passende Golf verkrijgbaar. De nieuwste generatie, de Golf 8, is inmiddels gestopt met de elektrische versie, omdat dat stokje is overgenomen door de Volkswagen ID.3. Het kleine broertje van de Golf, de Polo, is overigens minstens zo gewild.

2. Mini

De moderne Mini is niet meteen het meest verkochte model auto in ons land. Dat is ook niet de reden waarom deze zo hoog in deze lijst staat. Deze staat zo hoog in de lijst, omdat elke moderne Mini die te koop wordt aangeboden vaak in een mum van tijd alweer is verkocht. Deze auto is namelijk een echte allemansvriend met een eigen, karakteristiek design, en een enorme leuke rijeigenschappen. Een goed onderhouden Mini is een ware klassieker in de dop, ondanks het feit dat de Cooper S-serie technisch gezien wel gevoelig is.

3. BMW 3 Serie (Touring)

Vrijwel iedereen heeft er in zijn of haar jonge jaren wel eens van gedroomd om ooit de trotse eigenaar van een BMW te zijn. BMW heeft een zeer sterk merkimago en heeft vele aansprekende modellen op de markt gebracht. Tel daarbij op het legendarische stuurplezier en de praktische Nederlandse inborst, en het resultaat is de BMW 3 Serie Touring. Deze stationcar is in diverse uitvoeringen gemaakt en ook als occasion onverminderd populair.

4. Renault Clio

Ook zeer populair is de Renault Clio. Ook deze gaan als warme broodje, of liever gezegd petit pain chaud, over de toonbank. De voorlaatste generatie was al razend populair toen deze nieuw te verkrijgen was. Hierdoor is ook het aanbod aan gebruikte exemplaren vrij groot en ook die zijn onverminderd populair. Wil je een vijfdeurs hatchbacks of juist een stationcar, elke uitvoering is er. De stationcar-uitvoering noemt Renault de ‘Estate’, die overigens gebruik maakt van dezelfde technologie als de Captur, die wat hoger is. De nieuwste uitvoeringen hebben een fraaier interieur en zijn technisch beter, maar de Clio heeft in vrijwel elke uitvoering nog steeds een grote schare fans.

5. Hyundai Kona (Electric)

Eén van de meest gewilde auto’s op dit moment zijn een exemplaar uit Zuid-Korea: de Hyundai Kona. Deze zijn bijna niet aan te slepen, vooral als het gaat om de volledig elektrische versies. De compacte semi-terreinwagen blinkt niet alleen uit in het gebruiksgemak, maar maar ook op betrouwbaarheid en, zeker zo belangrijk, het kostenplaatje. De Kona is de ideale auto voor het dagelijkse (elektrische) vervoer. Voor de volledig elektrische uitvoering moet je overigens toch nog wel diep in de buidel tasten, maar je krijgt er ook wat voor terug.

6. Volvo XC40

Ondanks het feit dat de XC40 groot en behoorlijk zwaar is en daarnaast ook nog redelijk veel verbruikt Toch lopen de Nederlanders massaal warm voor de op dit moment kleinste Volvo SUV. De XC40 heeft een ruim interieur, een smaakvol design en uitgekiende veiligheidssystemen. Redenen genoeg voor de populariteit. Bovendien zijn de oudste gebruikte exemplaren uit het bouwjaar 2018, waardoor ze inmiddels beduidend minder kosten dan een nieuwe en ze daardoor nog meer in trek zijn.

7. Tesla Model 3

Tesla heeft de laatste jaren behoorlijk wat voor de kiezen gekregen en ging gebukt onder enorm veel kritiek. Toch is de Tesla inmiddels in de armen gesloten, want vooral bij leasend Nederland is de elektrische Model 3 zeer populair. Deze compacte Amerikaanse sedan overtuigt vooral door z’n zeer goede rijgedrag. Daarnaast zit het vol vooruitstrevende gadgets en is het uitgerust met goede veiligheidssystemen. Daarnaast is de inzetbaarheid van deze elektrische auto goed door Tesla uitgedacht. Doordat het aanbod van de occasions nog erg beperkt is, maar daarentegen de vraag zeer hoog, zijn de prijzen ook hoog.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love