Geplaatst op

Hoe werken ruitenwissers?

Hoe werken ruitenwissers?

Hoe werken ruitenwissers? De meeste mensen denken natuurlijk dat een ruitenwisser alleen maar heen een weer gaat.

Een ruitenwisser kan veel meer als je denkt. Velen denken dat de functie van ruitenwisser simpel is. Wat je niet weet is dat er een heel systeem achter de ruitenwissers zit.

De ruitenwissers gaan over de ruit en zorgen ervoor dat water en vuil wat op de ruiten zit naar de zijkant geveegd wordt.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop de ruitenwissers gemonteerd kunnen worden dat hangt van het merk auto en de soort ruitenwissers af.

Je hebt namelijk niet alleen aan de voorkant van je auto ruitenwissers, er zijn ook nog ruitenwissers op de achterkant van de meeste auto’s gemonteerd.

Kunnen ruitenwisser in de wasstraat kapot gaan?

De wasstraat kan de ruitenwissers beschadigen, maar dit is natuurlijk niet altijd zo.

De wax en shampoo die in een wasstraat gebruikt wordt kan ervoor zorgen dat de ruitenwissers uitdrogen, waardoor er minder water en vuil naar de zijkant vand e ruit geduwd kan worden.

Dit gebeurt natuurlijk niet altijd, maar het kan natuurlijk in enkele gevallen voorkomen.

Het is ook mogelijk dat de achterruitenwisser in de wasstraat blijft haken, hierdoor kan de ruitenwisser kapot gaan.

Tip voor de wasstraat:

Als je van plan bent de wasstraat in te gaan, kun je altijd een plastic zak meenemen en deze over de ruitenwisser doen. Dit zorgt er voor dat de achterruitenwisser niet blijft haken.

Wat kan ik tegen het verslijten van de ruitenwissers doen?

Het verslijten van de ruitenwissers kan altijd erg lastig en irritant zijn. Want je ziet dit pas als je de ruitenwissers nodig hebt, bijvoorbeeld in een hevige sneeuwbui of tijdens een hoosbui.

Wat kun je nou precies tegen het verslijten doen? Als je goed oppast, kun je de ruitenwisser langer gebruiken.

Je kunt het beste altijd een poetsmiddel voor ramen en een doek in je auto doen. Het is namelijk altijd goed als je de ruiten zelf even schoon maakt.
Zorg er dus altijd voor dat je ruiten zo schoon als mogelijk zijn. Veel dode vliegjes op de ruit zijn slechts voor de wissers.
Als de ruit niet schoon is kan er veel vuil op de ruiten ervoor zorgen dat de ruitenwissers langzamer gaan werken, en dat ze gaan schuren op de ruiten.
Als je van plan bent je auto schoon te maken dan let er op dat je de rubbers van de ruitenwisser ook schoon maakt, dit helpt ook tegen slijtage.
Je moet ook altijd erop letten dat je de ruitenwissers nooit gebruikt worden als er ijs op zit, dit kan er snel voor zorgen dat je ruitenwissers kapot gaan en sneller slijten.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love