Geplaatst op

Kilometerstand controleren

kilometerstand controleren

De kilometerstand is natuurlijk in een perfecte wereld nooit onderwerp van discussie of onenigheid. Helaas leven we niet in een perfecte wereld, hoewel je er natuurlijk wel bij moet vertellen dat bij de meeste 2e hands auto’s niets aan de hand is met de kilometerstand.

Helaas komt het toch wel vaker voor dat er met de kilometerstand gesjoemeld is. We bedoelen hier natuurlijk het terugdraaien van de kilometerstand zodat bij verkoop van het voertuig, want het betreft niet alleen auto’s maar bijvoorbeeld ook motoren, de prijs hoger gemaakt kan zijn.

Stel een auto met kilometerstand van 123.000 kilometer en een leeftijd van 5 jaar is nog 12.000 euro waard. Bij een kilometerstand van bijvoorbeeld 99.000 kilometer zou diezelfde auto ineens 15.000 euro opbrengen. De rekensom is natuurlijk snel gemaakt waarom iemand in dit voorbeeld snel geneigd zou zijn om de kilometerstandsteller terug te draaien.

Via de aanvullende kenteken check, die ook alhier aangevraagd kan worden, kan de stand van de kilometerteller vergeleken worden.

Daartoe worden van veel auto’s en andere voertuigen bij ieder beschikbaar moment de kilometerstand genoteerd.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij de keuringen en andere momenten.

De NAP check

Bij het tellerrapport wordt kunnen de tellerstand die je zelf hebt opgeschreven, vergeleken worden met de tellerstanden die in het verleden zijn genoteerd.

Blijkt nu dat de tellerstand volgens het tellerrapport hoger is, of er zijn in het verleden meerdere grote veranderingen geweest, dan wordt al snel duidelijk dat de kilometerstand niet juist kan zijn.

Als je dit weet, en je wilt het voertuig nog steeds kopen, dan kun je een veel lagere prijs bedingen. De prijs van het voertuig was immers gebasseerd op de gemanipuleerde kilometerstand.

Je moet altijd wel voorzichtig zijn, want jet wil natuurlijk niet zeggen dat de handelaar of de vorige eigenaar de stand van de kilometerstand heeft gemanipuleerd. Ook deze kunnen slachtoffer zijn geworden.

Het wil alleen maar zeggen dat jij slim genoeg was om een tellerrapport op te vragen, en dat jij slim genoeg bent om niet teveel te hoeven betalen.

De controle van de kilometerstand, het tellerrapport, kost slechts € 6,00.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love