Geplaatst op

Is het slim om nu een elektrische auto te kopen?

Elektische Auto kopen

Is het slim om nu een elektrische auto te kopen? Natuurlijk ligt het altijd aan jezelf of je deze keuze slim vindt of niet.

Er zijn namelijk altijd voor- en nadelen bij een auto, hierbij maakt het ook niet uit of het een elektrische auto of een normale auto is.

Je moet in dit geval ook nog de keuze nemen of je een gebuikte of een nieuwe elektrische auto wilt kopen.

Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat er toch best wel een groot verschil tussen een nieuwe en een gebruikte auto is, als deze elektrisch is.

Ik heb hier alles wat je moet weten over een nieuwe, en een tweedehands elektrische auto, en of het slim is om in een elektrische auto te gaan rijden.

Nieuwe Elektrische auto

Of je een nieuwe of een tweedehands elektrische auto koopt, maakt toch niet veel uit? Fout, er zit altijd wel wat verschil tussen een nieuwe en een tweedehands auto.

Bij een nieuwe elektrische auto moet je er altijd rekening mee houden dat deze best wel duur zijn. Deze kunnen als snel tussen de 55.000 en de 75.000 euro kosten.

Dit is natuurlijk de gemiddelde doorsneeprijs voor een nieuwe elektrische auto.

Het kan dus altijd zijn dat je een auto vindt die wat duurder of goedkoper is.

Ook is belangrijk mee te nemen dat de accu’s soms niet echt lang mee gaan, afhankelijk van de te rijden aantal kilometers. Maar dat is dus ook weer een nadeel voor het kopen van een gebruikte elektrische auto, want daar ben je dus eerder aan vervanging toe.

Een nieuwe elektrische auto is wel wat bijzonders, deze heeft nog geen gebruikssporen en is dus nog echt nieuw.

Tweedehands Elektrische auto

Ook een tweedehands elektrische auto kan nog steeds erg mooi zijn.

Een tweedehands auto heeft natuurlijk al wel een paar gebruikssporen, deze heeft dus misschien al een wat meer kilometers gereden, en het kan zijn dat je ook hier een nieuwe batterij bij moet kopen.

Maar, een tweedehands elektrische auto is natuurlijk ook in de aankoop wat goedkoper, deze komt op een gemiddelde prijs tot 20.000 euro.

Het rare is, maar dat ligt ook aan vraag en aanbod dat een tweedehands elektrische auto relatief gezien duurder is dan een nieuwe.

Is het slim om een elektrische auto te kopen?

De meeste mensen vragen zich toch wel af of het slim is om een elektrische auto te kopen, maar dit moet iedereen voor zich weten.

Er zijn natuurlijk een paar dingen die goed aan en elektrische auto zijn, deze is bijvoorbeeld best wel goed voor de klimaatverandering.

De auto is natuurlijk ook nog best wel goedkoop omdat je op stroom rijdt, en niet op benzine of diesel. En dat is nu juist voor veel mensen de reden om een elektrische auto te kopen. Want de brandstofprijzen zijn op dit moment erg hoog, terwijl de prijs om met een elektrische auto te rijden vele malen lager liggen.

Nu weet je dus dat een elektrische auto bijna klimaatneutraal is, maar deze auto heeft ook een paar nadelen die niet zo goed zijn voor het klimaat.

Ik persoonlijk kan niet zeggen of het slim is als je een elektrische auto koopt, deze keuze ligt in dit geval namelijk altijd bij jou.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love