Geplaatst op

Oldtimer verzekering

Oldtimerverzekering

In Nederland zijn we zuinig op onze auto, het is immers een vaak kostbaar bezit en brengt ons steeds opnieuw van A naar B. Het vervoermiddel voor naar ons werk, school, sportvereniging, maar ook naar feestjes en familie-uitjes. Logisch dus dat we onze auto goed willen verzekeren. Hiervoor zijn diverse opties voor, maar wat als we nu een oudere auto hebben die we willen verzekeren? Dan is er een oldtimerverzekering!

Wanneer is de auto een oldtimer?

De term oldtimer roept vaak een bepaalt beeld bij ons op. We denken hierbij vaak aan auto’s die al heel erg oud zijn. Een oldtimer is eigenlijk een auto die 25 jaar of ouder is en waar van de productie al enkele jaren is gestopt. Wanneer de auto als oldtimer wordt bestempeld kan dit voor de bezitter enkele voordelen met zich meebrengen, zoals de oldtimerverzekering.

Waarom een speciale oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering kun je alleen afsluiten wanneer je natuurlijk een oldtimer in je bezit hebt. Wel stellen verzekeraars bepaalde eisen aan een oldtimer en kun je deze verzekering dus niet zomaar voor elke oude auto afsluiten. Oldtimers zijn vaak in het bezit van autoliefhebbers die het als hun hobby zien om deze oldtimer te onderhouden en er zo nu en dan eens een ritje mee te maken. Deze wil je dan dus goed verzekeren en daarom is een oldtimerverzekering de beste oplossing.

Kan iedereen een Oldtimerverzekering afsluiten?

In principe kan iedereen met een oldtimer een oldtimer verzekering afsluiten. Wel worden er speciale eisen gesteld door de verzekeraard, waar de auto aan moet voldoen. Zo mag de auto alleen gebruikt worden voor de hobby en dien je dus in het bezit te zijn van nog een andere auto voor dagelijks gebruik. Deze dien je bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Ook worden er eisen gesteld aan de minimale en maximale leeftijd van de autobezitter en aan het maximaal te rijden kilometers per jaar met de oldtimer. Ook mag de auto met een oldtimerverzekering niet worden gebruikt voor werk, wedstrijden of verhuur en dien je hem goed te beveiligen. Maar als je een echte liefhebber bent zal dat laatste geen probleem zijn!

Welke dekking met een oldtimerverzekering?

Wanneer je de auto met een oldtimer verzekering wilt verzekeren heb je diverse opties. Zo kun je hem alleen WA verzekeren, maar je kunt er ook voor kiezen om de auto WA beperkt casco of zelfs Allrisk te verzekeren.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love