Geplaatst op

Wat is financial lease?

Financial Lease

Financial lease is een leasevorm waarbij je zakelijk een auto kunt aanschaffen voor je onderneming. De bank financiert de aankoopsom, maar je bent wel direct koper en dus economische eigenaar van de auto. Je hoeft de auto dus niet in 1 keer te betalen, maar in termijnen. Dit geeft je de ruimte om andere belangrijke investeringen te doen en toch die nieuwe auto aan te schaffen.

Wat betekend financial lease?

Wanneer je gebruik maakt van financial lease dan koop je als ondernemer een auto op afbetaling. Je kunt deze vorm van leasen vergelijken met de aankoop van een huis met een hypotheek: je bent direct eigenaar van de auto, maar deze blijft wel onderpand van de bank. Je bent direct economische eigenaar en lost de lease af binnen een bepaalde termijn, welke van tevoren wordt afgesproken. Zodra alle termijnen zijn betaald ben je volledig eigenaar van de auto. Het maandelijkse bedrag dat je dus betaald aan de bank voor de financial lease is dus een investering elke maand in je auto.

De voordelen van financial lease

Gebruik maken van financial lease heeft zo zijn voordelen. Zeker voor ondernemers. Zo ziet de fiscus de aanschaf van een auto met gebruik van financial lease als een investering in je onderneming. Hierdoor profiteer je van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving van de auto, investering aftrek en een btw-teruggave. Ook voordelen als onbeperkt kilometrage en behoud van schadevrije jaren maken financial lease erg aantrekkelijk. Bovendien heb je een totale vrijheid in waar je de auto laat onderhouden en repareren en voor welke verzekeringsmaatschappij je kiest.

Voor wie is financial lease geschikt?

Financial lease is voor elke ondernemer geschikt die een nieuwe auto wil aanschaffen voor zijn onderneming. Zonder een grote aanschaf te hoeven doen ben je in de gelegenheid om toch de auto aan te schaffen die past bij je bedrijfsvoering. Bij financial lease heb je de keuze uit verschillende looptermijnen. Zo kun je kiezen voor een contract van 24, 36, 48 of 60 maanden. Net als bij een hypotheek of lening wordt er wel gekeken of je draagkrachtig bent en deze lening voor jou haalbaar is. Wanneer je door deze toets heen bent kun je de auto gaan uitzoeken die je graag wilt. De bank financiert de auto en jij wordt economische eigenaar. De auto blijft dus onderpand tot alles is betaald, maar jij geniet wel direct van alle economische voordelen!

Is financial lease wat anders als private lease?

Twee termen die nogal eens voor verwarring zorgen, maar eigenlijk is het simpel. Als je een voertuig met een bedrijf wilt leasen, spreken we over financial lease.

Wil je als privé persoon, dus een particulier, een voertuig leasen, spreken we over private lease. In dat geval verwijzen we je graag naar onze partner http://www.priveleaseauto.com/.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love