Geplaatst op

Auto laten taxeren voor verzekering

Taxeren

Heb je een goede verzekering voor jouw auto? Let er dan op dat je altijd je auto laat taxeren.

Waarom moet je de auto laten taxeren voor de verzekering?

Vooral bij oldtimers en duurdere sportwagens kan het toch wel erg handig zijn als de auto taxeert worden is. Als je de auto laat taxeren krijg je ook altijd een rapport met de taxatiewaarde erin.


Dit rapport is meestal maar drie jaar geldig, als deze dus niet meer geldig is, dan kun je de auto weer nieuw laten taxeren, zodat je een nieuw rapport met de nieuwe taxatiewaarde krijgt. Want die taxatiewaarde wordt ook jaarlijks anders natuurlijk.

Wanneer gebruik je de taxatiewaarde

In het geval dat je een nieuwe autoverzekering afsluit, bijvoorbeeld voor en oldtimer of en sportwagen, kan het goed zijn dat je verzekeraar en taxatierapport vraagt om de waarde van de auto te kunnen bepalen.

Dit is vooral goed als je auto een onherstelbare schade heeft, met het taxatierapport kan de autoverzekeraar namelijk zien hoeveel je auto waard was.


Ook als je van plan bent je auto te verkopen kan een taxatierapport erg handig zijn, dit kan er zelfs voor zorgen dat je meer geld dan verwacht bij de autoverkoop krijgt

Voordelen van auto taxeren voor verzekering

Het is altijd eigenlijk erg handig als je de auto laat taxeren.

Stel je voor het is een dag in augustus, je hebt een autoongeluk, wat nu? In dit geval kan het taxatierapport handig zijn, deze moet je dan namelijk naar je verzekering sturen. Dan wordt de schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde berekent.


In het geval dat je auto niet getaxeerd is, wordt de schade-uitkering op basis van de dagwaarde berekend, een dat is meestal een stuk lager.
Let dus op: het is niet verplicht dat je de auto laat taxeren, maar als je een auto-ongeluk krijt een geen taxatierapport hebt, kan het zijn dat je minder schade-uitkering van de verzekering krijgt.


Nu is de vraag kun je elke auto laten taxeren voor de verzekering? Het ligt hier natuurlijk altijd aan jou of je de auto wilt laten taxeren of niet, dit kan voordelen maar ook nadelen hebben.

Maar om even terug te kommen op de vraag of je ook elke auto kunt laten taxeren, het antwoord op deze vraag is echt handig en niet iedereen weet het, maar het is zo dat je echt iedere auto laten taxeren.


Let ook hierop: heb je auto’s die ouder zijn dan 15 jaar en deze wilt laat taxeren, is dit altijd een goed idee als je de oudere auto wilt verkopen. Hiermee krijg je in elk geval nog  een goede prijs voor je auto


Auto Kopen

Als je van plan bent een tweedehandsauto te kopen dan vraag altijd nog en keer of de verkoper een taxatierapport of een taxatiewaarde heeft.

Dit kan ook voor jou handig zijn. Met een taxatierapport weet je dat je niet te veel betaalt en in dit geval heb je het taxatierapport ook al gelijk klaar voor de verzekering.


Als er geen taxatierapport is dan kun je ook hier altijd nog vragen of het mogelijk is dat de verkoper van de auto deze vooraf nog aanvraagt. Of je laat het voertuig zelf taxeren.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love