Geplaatst op

CO2 uitstoot

co2 uitstoot auto

De CO2 uitstoot is natuurlijk de laate jaren een nog groter probleem geworden dan het voorheen al was. En dat is ook van toepassing op gemotoriseerde vertuigen, want dergelijke voertuigen zijn een onderdeel van het probleem omdat deze veel CO2 uitstoten.

We gaan hier natuurlijk ook niet een discussie aan over de zin of de onzin van maatregelen om de CO2 uitstoot van motorvoertuigen te verminderen.

De regering heeft een aantal maatregelen opgelegd waarmee men de CO2 uitstoot hopt te beperken.

Zo wordt er bijvoorbeeld meer belasting betaald bij een voertuig dat veel CO2 uitstoot veroorzaakt, en minder bij een voertuig dat minder CO2 uitstoot heeft.

Dat kun je ook anders bekijken.

Bezineslurpende voertuigen zijn duurder in gebuik dan voertuigen die zuinig zijn.

Maar hoe kan een leek, we zijn immers lang niet allemaal expert op het gebied van auto’s en motoren, nu zijn ook er extra belasting betaald moet worden? Of met andere worden, welk voertuig is zuinig?

De gratis kentekencheck

In de gratis kentekencheck, die je met behulp van een willekeurig kenteken kunt doen, staat een apart blokje vermeld over Verbruik en Milieu.

Hieronder kun je van het betreffende kenteken onder andere het verbruik terugvinden binnen de bebouwde kom of op de snelweg.

Je kunt hier het energielabel terugvinden, en Emissie en CO2 uitstoot.

Dit is bijvoorbeeld bepalend voor de hoogte van de BPM, een belasting die bij ieder voertuig betaald moet worden.

Normaal gesproken is de BPM al afgedragen en verrekend in de nieuw prijs van een auto of ander voertuig. Importeer je bijvoorbeeld een voertuig vanuit het buitenland, dan is deze BPM nog net afgedragen.

Aan de hand van de kentekencheck kun je dus zijn hoe vervuilend of juist schoon jouw auto of motor is.

Veel mensen kopen tegenwoordig een auto alleen als deze aan bepaalde maatstaven voldoet met betrekking tot het Milieu, en dat kun je dus tegenwoordig heel simpel aan een kentekencheck zien.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love