Geplaatst op

Schadecheck

SchadeCheck

Je hebt een leuke tweedehands auto zien staan, maar je wilt er wel eerst wat meer van weten. En dat natuurlijk van een onafhankelijke bron.

Dan begin je natuurlijk met de gratis kenteken check, die je hier linksboven helemaal gratis kunt opvragen. Daartoe type je hier linksboven het kenteken in en je drukt op Enter.

Alle beschikbare informatie betreffende dit kenteken wordt op opgehaald en overzichtelijk op het scherm getoond.

In deze gratis kenteken check zie je een aantal keer de term “Schade verleden Opvragen”. Door hier op te klikken kun van dit voertuig een schadecheck opvragen.

Het bedrijf waarmee we hierin samenwerken heeft al meer dan 40.000.00 schademeldingen van verschillende voertuigen met een Nederlands kenteken verwerkt, en de gegevens betreffende een eventuele schademelding daarvan opgeslagen.

Het kan zijn dat de schade gemeld werd na een aanrijding, tijdens een schade die bij de verzekering werd gemeld, of dat er tijdens de APK een melding gemaakt werd.

Dat wil dus zeggen, ook van het voertuig waarvan jij net het kenteken hebt gecontroleerd. Dat kunnen natuurlijk verschillende voorvallen geweest zijn, van een kras in de lak, of een aanrijding met het muurtjes van de buurman.

Het zijn doorgaans voorvallen die je toch wel graag zou weten voordat je dit voertuig gaat kopen. Het kunnen immers ook zaken zijn geweest die wel degelijk waardeverminderend zouden kunnen zijn.

Als je dit schaderapport opvraagt, en dat kost wel een klein beetje geld, kun je naast de gegevens in de kenteken check ook de gegevens van het schadeverleden mee laten wegen in jouw keuze of je dit voertuig wel of niet moet kopen.

Hoe het werkt?

Vul heel simpel linksboven het kenteken in en druk of klik op enter.

Wil je dan het schade verleden opvragen? Klik dan op het groene Opvragen. Je hoeft verder niets te doen, het kenteken wordt automatisch gemeld bij onze partner.

Daar krijg je nu een overzichtsscherm te zien, met vijf onderdelen. En je bepaald natuurlijk zelf welke gedeelten je nodig hebt.

  1. Basisrapport, dat is hetzelfde als de gratis kenteken check die je net hebt gedaan, en dit is kosteloos.
  2. Schaderapport, het zojuist besproken rapport over het schadeverleden. Dit staat meteen al aangevinkt, en het rapport kost 10 Euro.
  3. Tellerrapport, hiermee wordt de tellerstand gecontroleerd en krijg je te weten of hier ooit mee gemanipuleerd is, het kost 6 Euro. Dit staat aangevinkt maar je mag het ook uitvinken.
  4. Eigenaren, hiermee kun je het aantal eigenaren van het voertuig opvragen, het kost 5 Euro. Dit staat aangevinkt, als je het niet nodig hebt vink je het heel simpel weer uit.
  5. Chasisnummer, hierin wordt het chassisnummer en een eventuele meldcode vermeld, kost 3 Euro. Dit staat standaard uitgevinkt, wil je dit rapport toch dan moet je het aanvinken.

Dit was de eerste stap. Als je nu op “Bekijk Informatie” klikt wordt je verder gestuurd naar een betaalpagina waar je de door jou gekozen onderdelen kunt betalen. Je kunt dier met iDeal betalen, dat is veilig en snel.

Na de betaling worden de gegevens geladen, maar je kunt er ook voor kiezen om de rapporten naar je mailadres te laten sturen.

Zo simpel gaat het opvragen van alles dat je mogelijkerwijs nodig hebt om te kunnen bepalen of het voertuig inderdaad een goede aankoop zou zijn.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love