Geplaatst op

Eigenaren controle

Eigenaren Controle

Een tweedehands auto kopen is natuurlijk iets dat op zich erg makkelijk lijkt, en vooral ls je blindelings vertrouwen hebt in de verkoper.

De auto ziet er netjes uit, geen zichtbare schade en slechts een paar kleine krasjes. De prijs is wel wat hoog, maar gezien de toestand van de auto lijkt je dat wel een goede koop.

Op moment dat wij dit soort gesprekken met verkopers van auto’s horen, gaan onze haren al recht overeind staan.

Zo maar op de blauwe ogen, of de bruine, van de verkoper vertrouwen? Dat deden we in de jaren zestig van de vorige eeuw misschien. Tegenwoordig moet je haast altijd verder kijken.

Een mooie methode is natuurlijk eerst de gratis kenteken check doen op basis van het kenteken van de betreffende auto. Maar dat is slechts gedeeltelijk. De echte belangrijke dingen zien je pas als je een extra check laat doen, en dat kost weliswaar geld, maar kan ook heel veel informatie opleveren.

Natuurlijk de schadecheck, waarin we kunnen zien wat er allemaal in het leven van de auto vervangen is. Maar minstens net zo belangrijk is de eigenaren controle.

De eigenaren controle

Bij de eigenaren controle krijg je een rapport van alle oud eigenaren van het voertuig. Natuurlijk krijg je daarin niet naam en adres, want dat mag vanwege de privacy natuurlijk niet in Nederland.

Je krijgt wel een overzicht over van wanneer tot wanneer de betreffende persoon eigenaar is geweest van het betreffende voertuig, en of dit een natuurlijke persoon of een bedrijf is geweest.

Zo krijg je dus een overzicht van hoelang personen met de auto gereden hebben en hoelang de auto eigendom van een garage of handelaar geweest is.

Heeft de auto lang stil gestaan bij een garage, maar heeft toch een behoorlijk aantal kilometers dat wil dus zeggen dat het aantal kilometers in een kortere periode gereden is. Niet altijd goed voor de motor.

Ook kun je zo bijvoorbeeld zien dat de auto misschien wel al heel lang op naam van de garage staat.

Je krijgt daardoor een veel betere onderhandelingspositie als je over de prijs wilt onderhandelen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de auto heel vel eigenaren gehad hebben, die de auto weer snel van de hand hebben gedaan. Misschien wil jij deze auto dan ook liever niet kopen?

De eigenaren controle kost slechts € 5,00.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love