Geplaatst op

Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Wat is financial lease? Door financial lease kun je een auto op afbetaling kopen, en daarbij is de financieringsvorm te vergelijken met een hypotheek.

Net als bij een hypotheek ben je bij financial lease ook meteen eigenaar van de auto, waarbij de auto wel als onderpand gebruikt wordt, en het onderpand bij de bank ligt.

Je bent dus economisch gezien de eigenaar, en je betaald een bepaald maandelijks bedrag aan de bank of de leasemaatschappij.

Zijn alle maandelijkse leasebedragen betaald ben je volledig eigenaar van het voertuig, en hoef je geen maandelijkse bedragen meer te betalen.

Financial lease is dus eigenlijk een hele makkelijke en simpele methode om een auto te kopen, dat hoeft geen nieuwe auto te zijn maar kan ook een tweedehands auto zijn, waarbij je een vast maandelijks bedrag betaald bestaande uit aflossing en rente.

Simpel dus, en overzichtelijk.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Vooral voor ondernemers heeft financial lease voordelen, maar ook voor particulieren. Voor een ondernemer is het voordeel echter groter, omdat het gezien wordt als een investering.

Daardoor kunnen ondernemers profiteren van fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de investeringsaftrek, de teruggave van btw, en de afschrijving.

Wat is operational lease?

Operational lease is een vorm van leasen waarbij bijvoorbeeld een auto te leasen is voor een onderneming.

Verschil is dat je na de leasetermijn geen eigenaar wordt van de auto, maar die na de leaseperiode weer afstaat aan de leasemaatschappij.

Het is dan ook een uitgave, en wordt fiscaal niet als investering gezien.

Wat is short lease?

Shortlease is de leasevorm voor het leasen over een kortere periode. Bijvoorbeeld als je tijdelijk naar het buitenland gaat, maar daar wel een auto nodig hebt.

Na de leaseperiode wordt de auto weer afgestaan aan de leasemaatschappij.

Het is overigens de duurste leasevorm, en lijkt natuurlijk erg veel op het huren van een auto.

Door het kenteken van een auto te checken, kun je essentiële informatie krijgen zoals het bouwjaar, het merk, het model, de kleur, het motorvermogen, en de brandstofsoort. Dit helpt je om de basiskenmerken van de auto te verifiëren. Voor mij is het belangrijk om deze faciliteit gratis aante bieden, voor de basisinformatie. Extra zaken zoals het schadeverleden is helaas niet gratis beschikbaar, maar ook daarvan wordt de prijs beperkt.

Spread the love